Hoe werkt een soa zelftest?

Wanneer je een soa test besteld hebt, dan vraag jij je waarschijnlijk af hoe de soa test zelf doen in zijn werk gaat. De kans is immers groot dat je nog niet eerder een soa test hebt gemaakt. Gelukkig hoef je voor het maken van een soa thuistest geen medische kennis te hebben. Ook als je hier totaal geen verstand van hebt is het mogelijk om een correcte soa test zelf uit te voeren. Dan moet je wel extra goed de gebruiksaanwijzing volgen. Maar dat is voor iedereen die een soa test doet belangrijk. De test is in nog geen half uur gemaakt.

Soa test bestellen

Er zijn twee verschillende soorten soa zelftesten online te koop. Je hebt soa testen waarbij je jouw urine op moet vangen en alleen een strip erin hoeft te doen om te zien of je een soa hebt. Je hebt ook soa testen waarbij je een uitstrijkje moet maken en dit per post op moet sturen naar het laboratorium. Je krijgt dan niet meteen maar na een paar dagen de uitslag. De testen van Soa Test 24 behoren tot de eerste categorie. Ze zeggen wel eens `gemak dient de mens´. Wij hebben voor een gemakkelijke en de snelste soort test gekozen.

Thuis soa test

Het is van groot belang dat soa testen niet te moeilijk zijn om uit te voeren, want dit kan de uitslag voor een groot deel beïnvloeden. Zo is het belangrijk om bij een urinetest alleen de eerste straal urine die je uit plast op te vangen voor gebruik voor de soa test en goed je handen te wassen. Wanneer je een vaginale uitstrijk wilt doen gebruik je een lang wattenstaafje dat 5 centimeter in de vagina kan en draai je deze rond. Het is uiteraard belangrijk om testmateriaal niet aan te raken om een verkeerde uitslag te voorkomen.

Soa onderzoek

In de gebruiksaanwijzing lees je wat de aanbevolen methode is om de test uit te voeren. Volg die goed op om ervoor te zorgen dat de test betrouwbaar is. Je kunt daarbij altijd hulp vragen van onze klantenservice. Dit kan op doordeweekse dagen via de chatfunctie op deze website. Is de chat niet beschikbaar? Stel de test dan indien mogelijk even uit en stel jouw vraag via het contactformulier. Wij streven er dan naar om jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Zo weet je zeker dat je de test op de juiste manier uitvoert waardoor de uitslag betrouwbaarder is.

Soa test uitslag

De soa test controleert de urine op de aanwezigheid van micro organismen. Dit kan een virus of een bacterie zijn, afhankelijk van het soort soa test dat je hebt gemaakt. In de urine kan er DNA achter zijn gebleven van het virus of de bacterie. Het teststaafje is geïmpregneerd met chemicaliën die ervoor zorgen dat er een reactie plaatsvindt met de opgevangen urine wanneer er tekenen van micro organismen in zijn gevonden. De chemische stof moet natuurlijk wel goed kunnen inwerken. Maar gelukkig zal dit geen eeuwigheid duren. Dan is het ongeveer 10 minuten wachten op de uitslag.

Testen op soa

De uitslag van een test van Soa Test 24 heb je binnen 10 minuten. Sneller kan dus haast niet. Je kunt de uitslag heel eenvoudig aflezen aan de kleur van de strip. Twijfel je, vraag het dan aan de klantenservice. Wil je meerdere soa´s in één keer testen? Daarvoor is de soa combinatietest geschikt. Met deze test kun je in één keer testen op herpes, chlamydia, gonorroe en syfilis. Deze test werkt hetzelfde als de andere testen. Ben je er door de test achter gekomen dat je een soa hebt? Lees dan verder op de website wat je moet doen.

5/5 - (19 stemmen)