Kun je een soa oplopen als je beide maagd bent?

veilig vrijen
Hoe zeg ik dat ik veilig wil vrijen?
mei 6, 2018
soa's behandelen
Waar kan ik soa’s laten behandelen?
mei 10, 2018

Kun je een soa oplopen als je beide maagd bent?

Kan een maagd een seksueel overdraagbare aandoening hebben? Veel mensen gaan ervan uit dat deze vraag eenvoudig kan worden beantwoord: “NEE!” Of “Het is onmogelijk!” Als je een van die mensen bent, zul je misschien verbaasd zijn te horen dat een maagd een soa kan hebben en verspreiden. Hoe kan dat zijn? Immers, als twee partners ‘maagden’ zijn, betekent dit dat geen van beide zich bezighield met enige seksuele activiteit, toch? Niet helemaal.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA TestPrijs 

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Vrouwen
√ Vaginale test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 48,75
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Mannen
√ Urine test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 44,50
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Een algemene definitie voor een ‘maagd’ is iemand die nooit betrokken is geweest bij vaginale gemeenschap met iemand anders. Er zijn echter een aantal andere manieren waarop een SOA kan worden overgedragen. Je hoeft zelfs geen kleding te dragen om een soa te contracteren.

Hoe kun je een soa oplopen?

Het is mogelijk om een seksueel overdraagbare aandoening te krijgen zonder betrokken te zijn bij vaginale of anale geslachtsgemeenschap. Er zijn veel andere seksuele activiteiten die een SOA kunnen verspreiden. Droge seks, anale seks, orale seks en zelfs wederzijdse masturbatie zijn allemaal activiteiten die kunnen leiden tot de overdracht van een SOA. Tieners kunnen experimenteren met orale seks als een manier om hun seksualiteit te verkennen, maar ook om in hun geest hun ‘maagdelijkheid’ te behouden. Orale seks wordt vaak als veiliger beschouwd dan andere alternatieven, maar er zijn genoeg risico’s om te overwegen.

Aangeboren soa’s

Als een persoon bijvoorbeeld is geboren met een vorm van herpes en haar partner bij orale seks betrekt, bestaat de kans dat de partner herpes kan krijgen. Als gevolg hiervan zou de partner een seksueel overdraagbare aandoening hebben opgelopen, ondanks het feit dat geen van beiden ooit seksuele gemeenschap heeft gehad.

‘Droge seks’

Droge seks, zoals het vaker wordt genoemd, is een andere manier om seksueel overdraagbare aandoeningen tussen partners te verspreiden. Er zijn verschillende soorten seksueel overdraagbare infecties die alleen contact met de huid nodig hebben om zich te verspreiden. Sommige vormen van herpes en genitale wratten hoeven niet door lichaamsvloeistoffen te worden gedragen om een persoon te infecteren. Deze seksueel overdraagbare infecties kunnen ook via orale seks worden verspreid, maar hun overlevingskansen in die omgeving nemen dramatisch af.

Er zijn enkele niet-seksuele activiteiten die seksueel overdraagbare aandoeningen en infecties kunnen veroorzaken om zich ook tussen paren te verspreiden. Paren die badhanddoeken delen, lopen het risico om besmettelijke bacteriën onderling over te dragen, ook al hebben ze geen seksuele activiteit verricht. Het meest voorkomende type SOA dat kan worden overgedragen door het delen van handdoeken, staat bekend als “krabben” of wetenschappelijker, pubica. Een anderszins gezonde partner kan een badhanddoek delen met iemand die geïnfecteerd is. De bacteriën blijven op de badhanddoek vast zitten totdat ze in contact komen met de huid van een ander persoon en het infectieproces begint.

Hoe weet je zeker dat iemand een maagd is?

Het belangrijkste onderdeel van deze discussie is het enige punt dat nog moet worden gemaakt – de meeste mensen zijn niet eerlijk als het gaat om het bespreken van hun seksuele geschiedenis. Een man kan nevenmotieven hebben wanneer hij zijn partner vertelt dat hij niet betrokken is geweest bij enige seksuele activiteit. Sommige mogelijke motieven hebben betrekking op zelfbevrediging (het is gemakkelijker om seks te hebben met een vrouw als de vrouw denkt dat haar man geen gezondheidsrisico loopt!), Of een gênant gesprek te vermijden. Het punt is dat het noodzakelijk is dat koppels praten over hun vorige seksuele geschiedenis als een gezond en natuurlijk deel van hun relatie. Niemand wil worden voorgelogen, vooral over zoiets belangrijks als seksuele gezondheid en geschiedenis.

Hoe kunnen anders Soa’s nog meer worden verspreid?

Soa’s kunnen worden verspreid door een aantal andere niet-seksuele activiteiten, waaronder bloedtransfusies, waarbij eerste hulp wordt verleend en vuile of geïnfecteerde naalden worden gedeeld.