Gonorroe in de keel, symptomen en kenmerken

seksueel contact
Kan je een soa krijgen zonder seksueel contact?
juni 3, 2019
SOA's
Kan een soa vanzelf weggaan en weer terugkomen?
juni 4, 2019

Gonorroe in de keel, symptomen en kenmerken

Typische gonorroe symptomen zijn ontsteking van de urine- en voortplantingsorganen en een etterige afscheiding uit de plasbuis. In veel gevallen veroorzaakt een gonorroe infectie echter geen symptomen (stille infectie). Lees hier hoe je een gonorroe infectie kunt herkennen.

De gonorroea veroorzaakt bij ongeveer één tiende van alle besmette mensen geen symptomen. Anderzijds, ervaart slechts ongeveer de helft van alle besmette vrouwen de typische symptomen van gonorroea. Het probleem: Zij die geen symptomen van gonorroe ervaren weten niet dat zij een besmettelijke ziekte hebben. Gonorroe wordt daarom vaak onbewust doorgegeven. Dit betekent een hoog risico voor de onopgemerkte verspreiding van gonorroe. De symptomen van de gonorroe beginnen meestal twee tot zeven dagen na besmetting. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen acute gonorroe symptomen en chronische symptomen.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA Test

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
€ 59,24
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Vrouwen: vaginale test
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up point mogelijk
✅ Bestel voor 23.30, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of meer info


Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
€ 59,95
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Mannen: urine test
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up-point mogelijk
✅ Bestel voor 23.30, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Symptomen van gonorroe in keel, mond, of ogen

Het is moeilijk om te weten hoe vaak gonorroe voorkomt omdat het vaak geen symptomen veroorzaakt. Gonorroe kan optreden binnen één of twee weken na het hebben van seks met een partner met gonorroe. Zelfs zonder symptomen is het nog steeds mogelijk om de ziekte over te brengen en het voortplantingssysteem te beschadigen.

Er zijn enkele verschillen in de manier waarop gonorroe zich voordoet bij mannen en vrouwen. In het algemeen zijn de gemeenschappelijke gemelde tekens van gonorroea bij zowel mannen als vrouwen abnormale afscheiding van de vagina of de penis, die groen, geel, of wit en een brandend gevoel geven tijden het plassen. De vrouwen kunnen ook pijnlijke menstruaties hebben, pijn tijdens geslacht, buikpijn, of koorts krijgen.

De mensen kunnen een minder gemeenschappelijk symptoom van het zwellen of pijn in één van beide of beide testikels ook hebben. De gonorroea kan de anus ook uitspreiden of besmetten die lossing, het aftappen, en rectale pijn veroorzaken. De symptomen van gonorroe in de keel, mond of ogen zijn verschillend, maar het is gebruikelijk dat er geen symptomen zijn.

De gonorroea symptomen in de keel omvatten:

· Pijnlijke, brandende of gezwollen klieren in de keel – Dit is een zeer gemeenschappelijk teken van een gonorroe infectie door orale seks.

· Conjunctivitis – Dit is een term voor jeukende, rode ogen als gevolg van een infectie, die ook gepaard kan gaan met pus of gevoeligheid voor licht.

· Keelpijn of moeite met slikken – Soms gaat orale gonorroe gepaard met griepachtige symptomen, zoals keelpijn.

Hoe is Gonorroea te behandelen

Aangezien de gonorroea door een bacteriële besmetting wordt veroorzaakt, is de gonorroea behandeling een orale antibiotica ongeacht welk gebied in het lichaam besmet is. De gonorroea in de mond, de keel, of de ogen worden behandeld hetzelfde als gonorroea besmettingen in de geslachtsdelen. De besmetting zou na één tot twee weken weg moeten zijn.

5/5 - (13 stemmen)