heb ik een soa
Heb ik een soa?
oktober 22, 2017
soa vreemdgaan
Soa verraadt vreemdgaan
november 30, 2017

Hoe krijg je gonorroe?

Gonorroe is, naast Chlamydia, een relatief veel voorkomende seksueel overdraagbare aandoening. Het wordt gemakkelijk overgedragen. Misschien iets meer/vaker tussen mannen onderling, maar overdracht vindt ook zeker plaatst tussen de andere seksen. Hoewel je lang niet altijd hoeft te merken dat je besmet bent, is het goed te weten hoe je als man en als vrouw gonorroe herkent. Maar misschien nog veel belangrijker is te weten hoe je eraan komt. Met die wetenschap kun je een besmetting mogelijk voorkomen.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA TestPrijs 

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Vrouwen
√ Vaginale test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 48,75
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Mannen
√ Urine test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 44,50
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

De druiper

Gonorroe, ook wel bekend als ‘de druiper’. Een naam die, bij mannen, voor zichzelf spreekt. Er komt namelijk een gelige-groenige vloeistof uit de plasbuis van de penis. Een pusachtige vloeistof. Bij de man gaat dat overigens vaak ook gepaard met een branderig en pijnlijk, prikkend gevoel tijdens het plassen. Vrouwen hebben vaak geen pijn als ze met gonorroe zijn besmet, maar wel een andere afscheiding dan dat ze normaal gewend zijn. Een vaginale, ook hier, pusachtige afscheiding, met mogelijk ook bloedvloeien.

Op andere plekken

Vrouwen hebben normaliter al een afscheiding, mannen niet. En mannen hebben vaak bij een besmetting met gonorroe wel pijn en vrouwen niet. Dat maakt dat mannen een gonorroe besmetting gemakkelijker herkennen dan vrouwen. Maar gonorroe kan ook op andere plekken op je lichaam voorkomen. Naast je geslachtdelen kunnen de bacteriën zich ook nestelen in je anus, in je keel en zelfs bij je ogen. Een besmetting bij de anus kan jeuk veroorzaken, het gevoel dat je vaak moet en ook pijn geven tijdens ontlasting.

Slijmvliezen

Zoals je ziet zijn het vooral de meer vochtige delen van ons lichaam waar de bacterie na een infectie blijft hangen. Daar waar vocht wordt afgescheiden. Gonorroe besmet de slijmvliezen. Slijmvliezen in vagina, plasbuis, anus, keel en op mogelijke ander lichaamsplekken. Daarnaast is het mogelijk, dat de bacterie in je bloedbaan terecht komt.

De bacterie is relatief eenvoudig te ontdekken. Bij duidelijke symptomen, zoals een druiper, zou je de specifieke gonorroetest uit ons assortiment kunnen nemen. Anders de combinatietest, waarbij je op meerdere soa’s tegelijk test.

Overdracht

Omdat de bacterie in de slijmvliezen zit of in het vocht dat wordt afgescheiden, wordt deze tijdens het hebben van seks gemakkelijk op de andere persoon overgedragen. Het gaat daarbij om fysiek contact. Dat kan een direct contact zijn tussen geslachtdelen tijdens neuken of bij penetratie in de anus. Maar ook bij pijpen, met een mogelijke overdracht van penis naar mond/keel of andersom. Evenzo bij beffen. Hoewel bepaalde bronnen vermelden, dat dit bijna geen risico oplevert. Maar ook indirect contact kan besmetting opleveren. Denk aan vingeren. Waarbij de bacterie aan je vingers blijft hangen en vervolgens tijdens het seks spel in mond/keel kan komen of aan de penis.

Dit wetende, zou je beschermende maatregelen kunnen treffen. Door onder andere een condoom te gebruiken. Maar ook zou je vooraf een test kunnen doen, om vast te stellen of er gonorroe aanwezig is. Dan wel samen die een test doen.