Onvruchtbaar worden door chlamydia

Zwembad
Een soa oplopen in het zwembad, kan dat?
juni 6, 2018
soa herkennen
Hoe herken je een SOA
juli 23, 2018

Onvruchtbaar worden door chlamydia

Aangezien Chlamydia de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening is, krijgen veel vragen van zeer bezorgde vrouwen. De meeste vragen hebben betrekking op hoe/wanneer de infectie is opgelopen en welke impact dit heeft op de toekomstige vruchtbaarheid. We gaan in op veelvoorkomende vragen en enkele gerelateerde problemen.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA TestPrijs 

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Vrouwen
√ Vaginale test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 48,75
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Mannen
√ Urine test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 44,50
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Wie heeft me Chlamydia gegeven?

Als je een seksueel actieve vrouw bent van vijfentwintig jaar of jonger en vooral als je jonger bent dan twintig jaar oud, maak je deel uit van de grootste groep met de Chlamydia-infectie. Als je een vrouw bent die regelmatig orale, anale of vaginale seks heeft, kun je Chlamydia krijgen, als er sprake is van seksueel contact. Dus moet je eerlijk zijn tegen je gynaecoloog over je seksuele praktijken, zodat je getest kunt worden op mogelijke Chlamydia-infecties van de keelholte, het rectum of de vagina/cervix. Chlamydia kan worden overgedragen tussen beide heteroseksuele paren en paren van hetzelfde geslacht, hoewel de incidentie minder dan 1% is bij vrouwen die uitsluitend lesbisch zijn.

Onvruchtbaarheid bij vrouwen

Chlamydia kan je onvruchtbaar maken. Bij iemand met een vagina kan onvruchtbaarheid optreden wanneer de infectie zich vanuit het vaginale kanaal in de baarmoeder uitbreidt (bekkenontstekingsziekte) en chlamydia-bacteriën de baarmoederslijmvlies (endometrium) ontsteken, waardoor littekens ontstaan. Dit littekenweefsel kan voorkomen dat een bevruchte eicel in het baarmoederslijmvlies wordt geïmplanteerd. Het kan ook buitenbaarmoederlijke zwangerschap veroorzaken, of zwangerschap in de eileiders, door een bevruchte eicel te blokkeren om de slangen te verlaten.

Onvruchtbaarheid bij mannen

Bij iemand met een penis treedt onvruchtbaarheid op wanneer chlamydia-bacteriën ontstekingen veroorzaken in de bijbal, een kleine zak in de testikels waar het zaad rijp is. Terwijl deze ontsteking optreedt, kan het sperma niet op passende wijze rijpen en zal het geen zwangerschap vormen. Mannetjes zullen echter waarschijnlijk weer vruchtbaar worden zodra de chlamydia is behandeld.

Laat je testen

Omdat het moeilijk te voorspellen is hoe het lichaam van een persoon op chlamydia reageert, is het belangrijk om eenmaal per jaar of na nieuwe partners getest te worden. Het is een geweldig idee om condooms te gebruiken en je partners mee te nemen om getest te worden voordat je seksueel actief met ze bent! Onthoud dat chlamydia en gonorroe ongeveer 70% van de tijd geen symptomen hebben. Zodra een persoon positief test op chlamydia, behandelen we ze zo snel mogelijk om blijvende schade en verdere verspreiding van de infectie te voorkomen.