Kun je een soa hebben zonder dat je het merkt?

testen op gonorroe
Wanneer laat je je testen op gonorroe?
juli 30, 2017
soa partner niet
Ik heb een soa maar mijn partner niet?
augustus 30, 2017

Kun je een soa hebben zonder dat je het merkt?

Er zijn veel verschillende soorten soa’s. Van de ene soa krijg je klachten en van de andere niet. Ook is dit per persoon afhankelijk hoeveel klachten je krijgt. Natuurlijk kunnen er wel klachten optreden bij een soa, maar dit hoeft dus niet. Dit is precies wat er zo gevaarlijk is aan het hebben van een soa. Een soa, seksueel overdraagbare aandoening, kun je namelijk doorgeven aan je partner met wie je seksueel actief bent. Zo kan hij of zij ook een soa oplopen. Zonder dat je het merkt kun je dus meerdere mensen besmetten. Het is wel belangrijk om je te laten testen nadat je onveilige seks hebt gehad of voor je met je partner zonder condoom wil vrijen. Zo weet je zeker dat je geen soa hebt opgelopen en niemand kunt besmetten daarmee.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA TestPrijs 

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Vrouwen
√ Vaginale test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 48,75
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Mannen
√ Urine test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 44,50
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Klachten die onopgemerkt blijven

Het kan ook zijn dat je wel klachten hebt, maar hier gewoon geen erge last van hebt. De klachten worden nauwelijks opgemerkt en worden niet als vervelend of raar beschouwd. Klachten van een soa kunnen bijvoorbeeld zijn geelgroene afscheiding, branderig gevoel bij het plassen, wratten, blaasjes of zweertjes of een gele huid en geel oogwit. Met name het branderige gevoel bij het plassen wordt vaak niet opgemerkt. Je kunt zelfs al een branderig gevoel hebben als je te weinig hebt gedronken. Let op signalen en dingen die anders zijn dan normaal.

Ik heb geen klachten, kan ik toch een soa hebben?

Je kan wel degelijk een soa hebben opgelopen als je geen klachten hebt. Je kunt namelijk zonder dat je het weet al iemand besmetten. Je partner kan jouw dus gemakkelijk besmet hebben zonder dat hij of zij dit weet. Ook kun je zelf drager zijn van een soa en dit doorgeven zonder dat je ergens last van hebt. De enige manier om jezelf te beschermen tegen soa’s is om altijd een condoom te gebruiken, ook bij orale seks. Een soa kan namelijk ook via je keel opgelopen worden. Als je onveilige seks hebt gehad met iemand, of een homoseksuele man bent of een beroep hebt waarin je seks hebt met mensen, kun je gemakkelijk een soa oplopen. Het is daarom belangrijk je toch te laten testen.

Moet ik me wel testen? Ik heb helemaal geen klachten?

Als je onveilige seks hebt gehad met iemand is het erg belangrijk om je toch te laten testen op eventuele soa’s. Je kunt veel schade voorkomen als je op tijd een soa test laat doen. Je kunt ernstige gezondheidsproblemen krijgen door een verwaarloosde soa. Zo kan chlamydia leiden tot onvruchtbaarheid en hiv leiden tot aids. Gelukkig zijn de meeste soa’s goed te behandelen en zelfs te genezen. Zorg dat je altijd een condoom gebruikt als je seks hebt met iemand anders. Laat jezelf en je partner testen voor je besluit zonder condoom te vrijen en mocht er toch onverhoopt iets mis gegaan zijn met een condoom, laat je dan testen, ook als je geen klachten krijgt.