Condoom gescheurd, wat moet ik nu doen?

spiraaltje soa test
Spiraaltje plaatsen? Eerst een soa-test!
mei 22, 2018
Zon
Kun je een soa krijgen van de zonnebank
juni 4, 2018

Condoom gescheurd, wat moet ik nu doen?

Condooms zijn 98% van de tijd effectief … dus hoe zit het met de andere 2%? Dat is wat we hier bespreken, om je te helpen de leiding te nemen over een potentieel riskante situatie. Als je de onderstaande tips volgt, ben je goed voorbereid om op een effectieve en verantwoorde manier zaken af te handelen als het condoom scheurt. Lees dus snel verder.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA TestPrijs 

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Vrouwen
√ Vaginale test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 48,75
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Mannen
√ Urine test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 44,50
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Waarom breken condooms?

In zeldzame gevallen, zeg, twee maal per honderd keer, scheuren condooms, glijden af of breken tijdens geslachtsgemeenschap. Meestal komt dit doordat ze niet correct zijn aangebracht tijdens de seks.

Andere belangrijke oorzaken van het scheuren van condooms zijn gebrek aan smering (vooral tijdens anale seks); hergebruik van een condoom (nooit doen! Gebruik slechts één keer een condoom); het condoom is over de datum of het condoom is niet goed bewaard (bewaar je condooms altijd op een koele plaats en gebruik nooit oude condooms); gebruik van een verkeerd soort glijmiddel (gebruik altijd op waterbasis) of het gebruik van een condoom met de verkeerde maat.

Wat te doen als het condoom breekt?

Ten eerste, geen paniek, blijf kalm. Als je snel en verantwoordelijk handelt, kun je het meeste, zo niet alle mogelijke risico’s beperken. Neem noodanticonceptie, zoals de morning-afterpil, als je geen andere anticonceptie neemt. Dit kan maximaal 120 uur na onbeschermde seks worden ingenomen, maar hoe eerder je het gebruikt, hoe beter.

Er zijn 3 dingen waar je aan moet denken:

* Zwangerschap

* Seksueel overdraagbare infecties

* HIV

Als een condoom scheurt of wegglijdt tijdens de seks moet je het volgende doen

Probeer kalm te blijven en stop de seks onmiddellijk, door de penis voorzichtig terug te trekken. Je moet mogelijk op zoek naar het kapotte condoom. Je kunt het onderstaande advies volgen, afhankelijk van de situatie.

Een vrouw met vaginale seks kan het volgende doen:

* Ga naar de badkamer en plas om sperma weg te spoelen dat zich in de buurt van je urinebuis kan bevinden.

* Terwijl je op het toilet zit, verwijder je overtollig sperma door te hurken en je vaginale spieren aan te knijpen.

* Douche of was niet in je vagina omdat dit sperma en bacteriën hoog in je vagina kan duwen, wat waarschijnlijker leidt tot een zwangerschap of een seksueel overdraagbare infectie. Het douchen van de vagina verandert ook de nuttige bacteriën die je vagina beschermen tegen bacteriële vaginose.

* Was de buitenkant van je geslachtsdelen door ze met water te bespatten of een fles lauw water over hen te gieten terwijl je op het toilet zit.

* Het is belangrijk om een soa test te krijgen. Dit zou 14 dagen moeten zijn nadat het condoom is gescheurd of eerder als je symptomen of zorgen hebt.

Een persoon die anale seks ontvangt kan het volgende doen:

* Ga op het toilet zitten en buk om zoveel mogelijk sperma te verwijderen.

* Douche of was niet in je anus omdat dit scheuren in je anus kan veroorzaken en de kans op seksueel overdraagbare infecties, inclusief hiv, vergroot.

* Het is belangrijk om een controle op seksuele gezondheid te hebben, inclusief anale testen. Dit zou 14 dagen moeten zijn nadat het condoom breekt of eerder als je symptomen of zorgen heeft.

Laat jezelf testen op soa’s

Als je denkt dat je mogelijk bent blootgesteld aan een vorm van een soa (en laten we eerlijk zijn: wanneer je onbeschermde seks hebt, bestaat het risico hierop wel degelijk), moet je jezelf laten testen op een soa infectie. Er kunnen medicijnen zijn die je kunt nemen om de kansen op een soa te verkleinen. Dus, ga niet gewoon zitten wachten en stressen. Ga naar een dokter, gynaecoloog of kliniek en ontdek wat je opties zijn.

Regelmatig testen op soa’s is het beste

Iedereen die seksueel actief is, moet regelmatig worden getest op hiv en soa’s (tenzij je een monogame relatie hebt en je beiden je status kent). Zodra goed met je partner alles hebt besproken, kun je de meest verantwoorde beslissingen nemen over je seksuele gezondheid.

Vraag een thuistest aan

Als je een incident met een gescheurd condoom hebt gehad, bestel dan anoniem een soa test bij soatest24.nl. Je krijgt het pakketje in een transparant doosje thuisgestuurd en niemand weet dus dat het om een soa test gaat. Je kunt het pakket ook ergens anders afhalen. Op je afschrijvingen is niets te zien dat te maken heeft met soa test. Een pakket bestaat uit alle vier de testen.