Spiraaltje plaatsen? Eerst een soa-test!

soa zonder seks
Een soa krijgen zonder seks, is dat mogelijk?
mei 14, 2018
condoom gescheurd
Condoom gescheurd, wat moet ik nu doen?
mei 25, 2018

Spiraaltje plaatsen? Eerst een soa-test!

Om ongewenste zwangerschappen te voorkomen, kiezen veel vrouwen voor anticonceptie, die beschikbaar is in een aantal vormen, van orale anticonceptie tot spiraaltjes. Spiraaltjes in het bijzonder zijn al lang geassocieerd met een hoger risico op ontstekingsziekte van het bekken (PID), maar onderzoek toont aan dat het nu bekend is dat het spiraaltje zelf geen PID veroorzaakt. Het zijn vaak bestaande seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) zoals gonorroe en chlamydia die de aandoening veroorzaken.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA TestPrijs 

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Vrouwen
√ Vaginale test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 48,75
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Mannen
√ Urine test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 44,50
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Wat is een spiraaltje?

Een spiraaltje is ontworpen om in de baarmoeder van een vrouw te worden ingebracht, zodat het voor sperma moeilijk is om eicellen te bevruchten. Er zijn twee soorten spiraaltjes: hormonaal en koper. Hormonale spiraaltjes werken door sperma te beschadigen en te doden en de binnenkant van de baarmoederhals dikker te maken om te voorkomen dat sperma de baarmoeder binnengaat. Ook wordt voorkomen dat de binnenkant van de baarmoeder dikker wordt, waardoor het voor een bevruchte eicel moeilijker wordt om zich te planten en te groeien. Koperspiraaltjes werken om zwangerschap te voorkomen omdat koper giftig is voor sperma. Het zorgt ervoor dat de baarmoeder en eileiders vloeistof produceren die sperma doodt.

Voordelen spiraaltje

Er zijn veel voordelen van het gebruik van spiraaltjes, waaronder gebruiksgemak, kosteneffectiviteit in de tijd, geen onderbreking van het voorspel of geslachtsgemeenschap en een lager risico op buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Spiraaltjes en soa’s

Niet iedereen is echter een goede kandidaat voor spiraaltjes, vooral vrouwen met soa’s, omdat deze infecties het risico op PID kunnen verhogen. Vrouwen zijn goede kandidaten voor spiraaltjes wanneer ze een laag risico hebben op een soa infectie, geen bekkenontsteking hebben op het moment van inbrengen, borstvoeding geven of geen anticonceptiepillen of andere vormen van hormonale anticonceptie kunnen gebruiken.

Wat te doen voor het plaatsen van een spiraaltje

Artsen hoeven geen Papanicolaou Pap test uit te voeren voordat ze een spiraaltje inbrengen, tenzij ze vermoeden dat er cervicale laesies aanwezig zijn. Ook hoeven artsen niet te wachten op resultaten van SOA-tests (voor gonorroe en chlamydia-infectie) voordat ze een spiraaltje inbrengen. Soa testen moeten echter worden uitgevoerd vlak voordat het spiraaltje wordt ingebracht en als de resultaten positief zijn, moeten patiënten worden behandeld met geschikte antibiotica; het spiraaltje blijft op zijn plaats.

Laat jezelf eerst testen op soa’s

Als je een spiraaltje overweegt, moet je naar een SOA testcentrum gaan om te controleren of je geen infecties hebt. Dit zorgt ervoor dat de infectie niet in je baarmoeder terechtkomt wanneer je arts het spiraaltje inbrengt, wat PID zou kunnen veroorzaken.

Bestel online een soa test

Zelfs als je je geen zorgen maakt over soa’s, is testen op seksueel overdraagbare aandoeningen niet iets dat je mensen zou willen laten weten. Hoewel er niets mis is met een gezond seksleven, kan het idee dat je mogelijk aan een ziekte bent blootgesteld, beschamend zijn of je reputatie schaden. Dat is volkomen begrijpelijk. Daarom kun je bij soa24.nl online je soa testen bestellen. Niemand hoeft te weten wat er aan de hand is. Bestel gewoon de 4 testen en krijg deze discreet thuisgestuurd. Daarnaast biedt soatest24.nl online advies. Als je vragen heeft over je testresultaten, kun je ons bellen vanuit de privacy van je eigen huis. Nogmaals, niemand anders zal het horen. Niemand anders zal weten wat er aan de hand is of wat je te wachten staat als je positief getest bent voor een SOA.