online soa test
Soa-test online doen
februari 10, 2018
wat is chlamydia
Wat is Chlamydia?
februari 20, 2018

Wat is Gonorroe?

Gonorroe is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA). Bij mannen staat deze Soa ook wel bekend als de ‘druiper’. Het wordt veroorzaakt door een infectie met de bacterie Neisseria gonorrhoeae. De bacterie infecteert vooral warme en vochtige delen van het lichaam. Het kan de urinebuis, ogen, keel, vagina, anus en de vrouwelijk voortplantingsorganen (de eileiders, baarmoederhals en baarmoeder) infecteren.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA Test

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Vergelijk prijzen >
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Vrouwen: vaginale test
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up point mogelijk
✅ Bestel voor 23.59, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of meer info


Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Vergelijk prijzen >
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Mannen: urine test
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up-point mogelijk
✅ Bestel voor 23.59, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Vergelijk prijzen >
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Mannen & Vrouwen: oraal
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up-point mogelijk
✅ Bestel voor 23.59, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Vergelijk prijzen >
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Mannen & Vrouwen
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up-point mogelijk
✅ Bestel voor 23.59, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Hoe krijg je gonorroe?

Gonorroe kun je krijgen door het hebben van onbeschermde orale, anale of vaginale seks. Mensen met meerdere seksuele partners of mensen die geen condoom gebruiken, lopen het grootste risico op een infectie. De beste bescherming tegen infecties zijn onthouding, monogamie (seks met slechts één partner) en correct condoomgebruik. Gedrag waarbij een persoon meer geneigd is om deel te nemen aan onbeschermde seks verhoogt ook de kans op infectie. Alcoholmisbruik en illegaal drugsgebruik spelen hierbij een rol.

Incubatietijd

Het komt vrij vaak voor dat gonorroe geen symptomen veroorzaakt, vooral bij vrouwen. De incubatietijd, de tijd vanaf blootstelling aan de bacterie tot de symptomen zich ontwikkelen, is meestal 2 tot 5 dagen. Maar soms ontwikkelen de symptomen zich 30 dagen lang niet. Na 30 dagen kun je geen symptomen meer verwachten en ben je niet besmet. Gonorroe veroorzaakt mogelijk geen symptomen totdat de infectie zich heeft verspreid naar andere delen van het lichaam.

Symptomen

Symptomen treden meestal binnen twee tot 14 dagen na blootstelling op. Sommige mensen die met gonorroe zijn geïnfecteerd, ontwikkelen echter nooit merkbare symptomen. Het is belangrijk om te onthouden dat een persoon met gonorroe die geen symptomen heeft nog steeds besmettelijk is. Een persoon verspreidt de infectie vaker naar andere partners wanneer deze geen merkbare symptomen heeft.

Symptomen bij mannen

Mannen kunnen gedurende enkele weken geen merkbare symptomen ontwikkelen. Sommige mannen kunnen nooit symptomen krijgen. Doorgaans begint de infectie een week na de overdracht symptomen te vertonen. Het eerste merkbare symptoom bij mannen is vaak een brandend of pijnlijk gevoel tijdens het plassen. Naarmate de infectie vordert, kun je last krijgen van de volgende symptomen:

· grotere frequentie of aandrang tot plassen

· een pusachtige afscheiding (of druppel) van de penis (wit, geel, beige of groenig)

· zwelling of roodheid bij de opening van de penis

· zwelling of pijn in de testikels

· aanhoudende keelpijn

De infectie blijft enkele weken in het lichaam nadat de symptomen zijn behandeld. In zeldzame gevallen kan gonorroe schade aan het lichaam blijven veroorzaken, met name aan de urethra (plasbuis) en testikels. De pijn kan ook doorstralen naar het rectum, het gebied rond de anus.

Symptomen bij vrouwen

Veel vrouwen ontwikkelen geen duidelijke symptomen van gonorroe. Wanneer vrouwen symptomen ontwikkelen, zijn ze meestal mild of lijken ze op andere infecties, waardoor ze moeilijker te herkennen zijn. Gonorroe-infecties kunnen lijken op gewone vaginale gist afscheiding of bacteriële infecties.

Symptomen zijn onder meer:

· afscheiding uit de vagina (waterig, romig of lichtgroen)

· pijn of een branderig gevoel tijdens het urineren

· de behoefte om vaker te plassen

· zwaardere periodes of spotting

· keelpijn

· pijn bij het aangaan van geslachtsgemeenschap

· scherpe pijn in de onderbuik

· koorts

Complicaties van gonorroe

Vrouwen lopen een groter risico op complicaties op de lange termijn bij onbehandelde infecties. Een onbehandelde infectie met gonorroe bij vrouwen kan het vrouwelijke voortplantingskanaal ingaan en de baarmoeder, eileiders en eierstokken infecteren. Deze aandoening staat bekend als pelvic inflammatory disease (PID) en dit kan ernstige en chronische pijn veroorzaken en de vrouwelijke voortplantingsorganen beschadigen. PID kan ook worden veroorzaakt door andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Vrouwen kunnen ook blokkades of littekens in de eileiders ontwikkelen, wat later zwangerschap kan voorkomen of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap (eicel groeit buiten de baarmoeder) kan veroorzaken. Gonorroe-infectie kan tijdens de bevalling overgaan op een pasgeboren baby.

Complicaties bij mannen

Mannen kunnen littekens van de urethra ervaren. Mannen kunnen ook een pijnlijk abces in het binnenste van de penis ontwikkelen. De infectie kan tevens verminderde vruchtbaarheid of algehele onvruchtbaarheid veroorzaken.

Zeldzame complicaties

Wanneer een gonorroe-infectie zich verspreidt naar de bloedbaan, kunnen zowel mannen als vrouwen artritis, een hartklepbeschadiging of een ontsteking van de hersenen of het ruggenmerg krijgen. Dit zijn zeldzame maar ernstige aandoeningen.

Gonorrhoeae testen

Hulpverleners in de gezondheidszorg kunnen op verschillende manieren gonorroe-infecties testen. Ze kunnen een vloeistofmonster uit het gebied met symptomen nemen door middel van een staafje (penis, vagina, rectum of keel) en dit vervolgens op een glasplaatje plaatsen. Als je arts een gewrichts- of bloedinfectie vermoedt, dan zal hij of zij bloed af nemen of een naald in het symptomatische gewricht steken om vloeistof op te nemen. Ze voegen dan een soort vlek toe aan het monster en onderzoeken het onder een microscoop. Als de cellen op de vlek reageren, heb je hoogstwaarschijnlijk een gonorroe-infectie. Deze methode is relatief

snel en eenvoudig, maar biedt geen absolute zekerheid. Deze test kan ook door een laboratoriumtechnoloog worden voltooid.

Een tweede methode bestaat uit het nemen van hetzelfde type monster en het plaatsen ervan op een speciaal plaatje. Dit wordt enkele dagen onder ideale groeicondities geïncubeerd. Een kolonie gonorroe-bacteriën zal groeien als er gonorroea aanwezig is. Een voorlopig resultaat kan binnen 24 uur klaar zijn. Een eindresultaat duurt maximaal drie dagen.

Anonieme soa zelftest

Het soa zelftestpakket van Soa24test.nl is speciaal ontworpen om je in staat te stellen om jezelf thuis anoniem te testen op vier verschillende Soa’s. Het pakket bevat tests voor de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen in Nederland. Als je samen met je mannelijke of vrouwelijke partner een complete test wilt doen, kun je ook meerdere testen bestellen. Thuis testen is eenvoudig, met resultaten binnen 10 minuten! De test gaat op basis van urine. Bij de test zit alles wat je nodig hebt en het bevat een duidelijke gebruiksaanwijzing. Heb je nog vragen? Geen paniek. Via onze anonieme chatfunctie (op werkdagen) kun je al je vragen aan ons stellen of stuur ons een bericht. De soa test van Soa24test.nl is een zeer betrouwbare test voor zowel mannen als vrouwen.

Discrete verzending

Alle tests worden discreet verzonden in een neutrale verpakking, verzonden in een transparant pakket dat door de brievenbus past. Als je vóór 18.00 uur bestelt, ontvang je het pakket de volgende dag! Betaling gaat via IDeal, PayPal (met aankoopbescherming), Sofort banken of Bankcontact. Je bankafschrift zal geen vermelding van Soatest24 bevatten, zodat je aankoop 100% anoniem is.

Behandeling van gonorroe

Moderne antibiotica kunnen de meeste gonorroe-infecties genezen. Er zijn geen vrij verkrijgbare medicijnen die een infectie met gonorroe behandelen. Als je vermoedt dat je gonorroe hebt, moet je snel naar een dokter of soa kliniek.

Antibiotica

Volwassenen met gonorroe worden behandeld met antibiotica. Vanwege opkomende geneesmiddelresistente van stammen van gonorrhoeae, wordt aanbevolen dat ongecompliceerde gonorroe alleen wordt behandeld met het antibioticum ceftriaxon, gegeven door middel van een injectie, in combinatie met azitromycine (Zithromax, Zmax) of doxycycline (Monodox, Vibramycin, anderen), deze twee antibiotica worden oraal ingenomen. Sommige onderzoeken tonen aan dat orale gemifloxacine (Factive) of injecteerbare gentamicine, gecombineerd met oraal azithromycine, zeer succesvol is bij de behandeling van gonorroe. Deze behandeling kan nuttig zijn bij de behandeling van mensen die allergisch zijn voor cefalosporine-antibiotica, zoals ceftriaxon.

Resistentie voor antibiotica

De opkomst van antibioticaresistente van gonorroe is een groeiende uitdaging. Deze gevallen kunnen een uitgebreidere behandeling vereisen, met een zevendaagse kuur van een oraal antibioticum of duale therapie met twee verschillende antibiotica, meestal

gedurende een totaal van zeven dagen. De antibiotica die worden gebruikt voor langdurige behandeling worden meestal één of twee keer per dag gegeven. Enkele veelgebruikte antibiotica zijn azithromycine en doxycycline. Wetenschappers werken aan de ontwikkeling van vaccins om gonorroe-infecties te voorkomen.

Gonorroe behandeling voor partners

Je partner moet ook worden getest en behandeld voor gonorroea, zelfs als hij of zij geen tekenen of symptomen heeft. Je partner krijgt dezelfde behandeling als jij. Zelfs als je voor gonorroea bent behandeld, kun je opnieuw worden geïnfecteerd als je partner niet wordt behandeld.

Het voorkomen van een gonorroea infectie

De veiligste manier om gonorroe of andere Soa’s te voorkomen, is door middel van onthouding. Als je seks hebt, gebruik dan altijd een condoom. Het is belangrijk om open te praten met je seksuele partners, regelmatig soa-tests te laten doen en na te gaan of je partner is getest. Als je partner tekenen van een mogelijke infectie vertoont, vermijd dan seksueel contact met hem of haar. Vraag je partner om medische hulp in te roepen om elke mogelijke besmetting uit te sluiten die kan worden doorgegeven. Je loopt een hoger risico om gonorroe op te lopen als je het al hebt gehad of andere soa’s hebt gehad. Je loopt ook een hoger risico als je meerdere seksuele partners of een nieuwe partner hebt.

Wat te doen als je gonorroe hebt

Als je denkt dat je gonorroe hebt, moet je elke vorm van seksuele activiteit vermijden. Je moet ook onmiddellijk contact opnemen met je arts. Wees tijdens het bezoek van je arts voorbereid op het volgende:

· detailleer je symptomen

· bespreek je seksuele geschiedenis

· Als je in contact bent met je seksuele partner (s), laat hen dan weten dat ze onmiddellijk moeten worden getest

Als je antibiotica krijgt, is het belangrijk om de volledige kuur met pillen te nemen om ervoor te zorgen dat je infectie volledig wordt behandeld. Het niet afmaken van je antibioticakuur kan ervoor zorgen dat de bacteriën resistenter worden tegen het antibioticum.

5/5 - (31 stemmen)