Hoeveel kans maak ik op een soa?

soa test thuis
Soa test thuis doen
juli 22, 2017
testen op gonorroe
Wanneer laat je je testen op gonorroe?
juli 30, 2017

Hoeveel kans maak ik op een soa?

Dat je kans hebt om een soa op te lopen na onveilige seks weten we allemaal. Maar hoe groot is die kans nu dat je het daadwerkelijk krijgt? Uit onderzoek blijkt dat mannen vaker seks hebben zonder condoom dan vrouwen. Ook is er een groep mensen tussen de twintig en dertig waarbij men het risico wel wil nemen. Hieronder beschrijven we hoeveel kans je loopt op besmetting per soa.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA TestPrijs 

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Vrouwen
√ Vaginale test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 48,75
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Mannen
√ Urine test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 44,50
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Hoeveel kans heb ik op Chlamydia?

Het ligt eraan of je een man of vrouw bent hoe groot de kans op besmetting is. Van vrouw naar man is de kans op besmetting namelijk 28% en van man naar vrouw is de kans op besmetting wel 45%.

Hoeveel kans heb ik op Gonorroe

Als je onbeschermde seks hebt met een partner met gonorroe is de kans op besmetting van vrouw naar man zo’n 20-30%. De kans op besmetting van man naar vrouw is hierbij zo’n 50-90%. Een stuk hoger dus. Als je met deze zelfde partner vaker seksueel actief bent zonder condoom, nemen de kansen toe. Bij vrouwen kan dit oplopen tot 50% en bij mannen tot wel 90%. Een erg grote kans dus. Hieruit zie je wel dat je het beter niet onveilig kunt doen. Het is het risico niet waard.

Hoeveel kans heb ik op syfilis?

Als jouw partner een syfilis wondje heeft en jouw slijmvliezen hiermee in aanraking komen kun je deze soa oplopen. De kans hierop is zo’n 30%. Hierbij is geen onderscheid gemaakt tussen mannen of vrouwen. Beiden hebben evenveel kans op besmetting.

Hoeveel kans heb ik op Hiv?

De kans op een besmetting bij seksueel contact met iemand met Hiv is gelukkig aanzienlijk kleiner. Maar Hiv is wel een ernstige soa, pas daarom wel extra goed op en loop er niet te lang mee rond als je twijfelt of je dit hebt. Een onbehandelde vorm van hiv kan namelijk leiden tot aids. De besmettingskans ligt rond de 0.014%. De techniek van de seks is hierbij ook van belang. Met anale seks zonder condoom wordt de kans vergroot met 0.1-3%. Dus ook bij anale seks moet je altijd een condoom gebruiken om jezelf te beschermen.

Hoe groot is het risico op het krijgen van een soa?

Het is en blijft belangrijk om jezelf tegen soa’s te beschermen door het gebruik van een condoom. Dit is het enige middel dat beschermt tegen soa’s. Gebruik deze ook bij anale seks om risico te voorkomen. Een soa komt meestal ook niet alleen, dus de kans op meer soa’s tegelijkertijd is aanwezig. Hierboven heb je kunnen lezen dat de kans op een soa verschillend is per soa. Bij de ene soa loop je meer risico dan bij de andere. Indien je bang bent een soa te hebben opgelopen, ga dan direct een test doen om dit uit te sluiten. Het is belangrijk dat je het snel laat behandelen om verdere besmetting te voorkomen en je gezondheid niet in gevaar te brengen.