Wat zijn de meest voorkomende soa’s?

soa testen
Na hoeveel dagen kun je een soa testen?
september 30, 2017
soa verschijnselen
SOA verschijnselen en symptomen bij man en vrouw
oktober 22, 2017

Wat zijn de meest voorkomende soa’s?

De meest voorkomende soa’s zijn herpes, chlamydia, gonorroe, HIV, syfilis, hepatitis B en genitale wratten. Deze soa’s kunnen klachten veroorzaken, maar lang niet altijd. Het is dan ook belangrijk jezelf te laten testen als je risico hebt gelopen op een soa.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA Test

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
€ 59,24
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Vrouwen: vaginale test
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up point mogelijk
✅ Bestel voor 23.30, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of meer info


Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
€ 59,95
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Mannen: urine test
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up-point mogelijk
✅ Bestel voor 23.30, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Herpes

Herpes genitalis komt het meest voor in Nederland. Dit virus begint vaak met een blaasje. Daarna kun je een koortslip krijgen, maar ook blaasjes rondom schaamstreek of anus. Jeuk, irritatie en een branderig of pijnlijk gevoel zijn klachten van het herpes virus. Ook rode plekjes op de huid of slijmvliezen, en blaasjes of zweertjes rondom de geslachtsdelen en pijn bij het plassen horen er bij.

Chlamydia

Een soa die veel voorkomt is chlamydia. Deze geeft vaak geen klachten, zodat mensen niet eens weten dat ze besmet zijn met deze infectie. Deze soa wordt veroorzaakt door een bacterie die zich in de slijmvliezen nestelt. Dit kan een ontsteking veroorzaken in de urinebuis, anus, keel of baarmoedermond. De klachten bij mannen en vrouwen kunnen verschillen. Irritatie of jeuk bij de anus, en een branderig gevoel bij het plassen zijn bij beiden gelijk. Vrouwen kunnen extra bloedverlies krijgen of een andere vaginale afscheiding en een hevige pijn in de onderbuiksoa’s. Ook een bekkenontsteking kan voorkomen. Mannen krijgen afscheiding uit de plasbuis of pijn in de balzak.

Gonorroe

Een andere naam voor gonorroe is ook wel druiper. Dit wordt veroorzaakt door een bacterie in de slijmvliezen wat een ontsteking kan veroorzaken in urinebuis, keel, anus, baarmoedermond of oogslijmvlies. Gonorroe is heel erg besmettelijk maar is gelukkig goed te behandelen. Vrouwen hebben meer last van afscheiding, extra bloedverlies, pijn bij het plassen, jeuk rond de anus, keelontsteking of andere ontstekingen. Mannen kunnen last hebben van een druiper, pijn bij het plassen, jeuk bij de anus en keelontsteking of andere ontstekingen.

HIV

Door het virus HIV wordt je afweer verzwakt. Je lichaam is dan niet meer in staat om ziekteverwekkers op te ruimen. Zonder behandeling met HIV-remmers kun je uiteindelijk Aids krijgen. Gelukkig is een HIV infectie wel goed te behandelen.

Syfilis

Syfilis wordt veroorzaakt door een bacterie en is een ernstige soa. De ziekte begint vaak met een pijnloos zweertje, waarna er al snel meerdere volgen. Deze zweertjes kunnen soms ook weer verdwijnen. Ook vlekjes op de huis, griep, keelpijn, vermoeidheid, opgezette lymfeklieren, haaruitval en oogklachten zijn symptomen van deze soa. Gelukkig is deze soa

goed te behandelen. Maar als het verwaarloos wordt kan dit je hart, hersenen, ruggenmerg en botten aantasten.

Hepatitis B

Hepatitis B is een ernstige leverontsteking, die wordt opgelopen door onveilige seks te hebben. Het is erg besmettelijk. Vaccinatie tegen deze soa is mogelijk. Klachten zijn spierpijn, huidafwijkingen, buikpijn, geelzucht, vermoeidheid, misselijkheid of lusteloosheid.

Genitale wratten

Genitale wratten zijn wratten op de geslachtsdelen en de anus. Deze komen veelvuldig voor. Hoewel ze wel onschuldig zijn, zijn ze wel erg vervelend. Deze soa word veroorzaakt door het HPV virus dat wordt overgebracht via seksueel contact. Ook als de wratten niet zichtbaar zijn kun je toch drager zijn van het virus.

5/5 - (14 stemmen)