Na hoeveel dagen kun je een soa testen?

soa-test Rotterdam
september 30, 2017
meest voorkomende soa's
Wat zijn de meest voorkomende soa’s?
september 30, 2017

Na hoeveel dagen kun je een soa testen?

Denk je een soa te hebben opgelopen is het belangrijk om dit te testen. Maar wanneer moet je dit nu precies doen? Niet altijd is een soa direct aan te tonen. Er kunnen soms dagen, weken of zelfs maanden overheen gaan. Een te vroege test kan een verkeerde uitslag geven, waardoor je denkt veilig te zijn en dit helemaal niet zo is. In de tijd dat de soa nog niet aangetoond is, kun je hem al wel doorgeven aan anderen. Wees dus voorzichtig.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA TestPrijs 

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Vrouwen
√ Vaginale test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 48,75
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Mannen
√ Urine test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 44,50
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Wanneer moet je testen op een soa?

Er zijn een aantal momenten waarop je een soa test moet uitvoeren. Uiteraard zodra je last hebt van klachten die op een soa kunnen wijzen. Dit kan een andere kleur afscheiding zijn, wratjes, blaasjes of zweertjes of misschien een branderig gevoel bij het plassen. Ook moet je meteen testen als je weet dat je een risico op HIV hebt opgelopen, als er iets verkeerd is gegaan met het condoom of met anale seks of als iemand je heeft gewaarschuwd voor een soa. Er zijn veel soa’s die helemaal geen klachten geven, het is dan ook belangrijk jezelf toch te laten testen als je weet dat je risico hebt gelopen. Sommige soa’s zijn al met twee weken te testen, voor anderen is een test na drie maanden vereist. Ook is het belangrijk om jou en je partner te laten testen op soa’s voor je zonder condooms gaat vrijen.

Regelmatig testen op soa’s

In sommige gevallen is het belangrijk om regelmatig te testen of je een soa hebt opgelopen. Bijvoorbeeld als je vaak van partner wisselt in bed of als je een groot risico loopt op HIV of andere soa’s. Jezelf laten testen is extra belangrijk als je een man bent en je seks hebt met een andere man. Ook als je een beroep hebt waarbij je veel seksueel contact hebt moet je jezelf een aantal keer per jaar laten testen.

Na hoeveel tijd is een soa test betrouwbaar?

Als je geen klachten hebt, maar wel risico hebt gelopen is het verstandig om minimaal twee weken te wachten nadat je seksueel actief bent geweest. HIV, Syfilis en Hepatitis B zijn erg risicovol en worden daarom na drie maand nog eens herhaald. Indien je eerder test kun je een vals resultaat krijgen. Het lijkt dan alsof je geen besmetting hebt opgelopen, terwijl dit misschien wel zo is. Een soa kun je zelf ook weer doorgeven aan je partners, daarom is het belangrijk jezelf goed te laten testen. Chlamydia en Gonorroe zijn al na twee weken te testen. Het is wel verstandig je te laten testen op meerdere soa’s. Vaak gaat de ene soa gepaard met de andere. Na drie maanden kun je een test doen voor HIV, Syfilis of Hepatitis, omdat deze incubatietijd langer duurt.

Na hoeveel tijd is de uitslag van de test positief?

Een test op Chlamydia en Gonorroe is al na twee weken zichtbaar. HIV duurt een paar weken tot drie maanden. Syfilis en Hepatitis B kunnen ook twee tot drie maanden duren, vandaar de late testperiode.