Soa zelftest/thuistest mannen en vrouwen

soa menstruatie
Het testen op soa tijdens menstruatie
januari 18, 2018
online soa test
Soa-test online doen
februari 10, 2018

Soa zelftest/thuistest mannen en vrouwen

Heb je nog geen soa gehad? Wees blij! En vooral – houden zo. Want een soa hebben is beslist niet leuk! En dan is het goed van je, dat je leest over dit onderwerp, want een soa zit in een klein hoekje. Seks met iemand is fijn. Een ander liefhebben. Onze drang om het intiemste met iemand te beleven. Maar dan wel het liefst zonder die Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (Soa’s). Natuurlijk, je vrijt veilig. Goed van je dat je beschermingsmiddelen (zoals een condoom) bij je hebt en ook gebruikt. Wellicht minder, maar toch, de kans op een soa blijft.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA Test

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Vergelijk prijzen >
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Vrouwen: vaginale test
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up point mogelijk
✅ Bestel voor 23.59, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of meer info


Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Vergelijk prijzen >
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Mannen: urine test
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up-point mogelijk
✅ Bestel voor 23.59, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Vergelijk prijzen >
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Mannen & Vrouwen: oraal
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up-point mogelijk
✅ Bestel voor 23.59, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Vergelijk prijzen >
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Mannen & Vrouwen
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up-point mogelijk
✅ Bestel voor 23.59, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Soa testen

Hoe dan ook, je wilt geen soa krijgen en je wilt geen soa hebben. Om het niet te krijgen gebruik je beschermingsmiddelen en je gezond verstand. Maar een soa hebben? Weet jij, of je nu op dit moment, nu je dit artikel leest, of je een soa hebt? En weet je, dat je zonder klachten, toch een soa kunt hebben. Een soa, waarmee je onbewust anderen infecteert en die later, bij jou, voor grote problemen kan zorgen. En dat alles, terwijl je relatief eenvoudig en simpel je op aanwezigheid van soa kunt testen. Zowel mannen, als vrouwen.

Op soa laten testen

Uiteraard, als je lichamelijke klachten hebt, dan wil je de oorzaak daarvan weten. Je gaat dan al gauw naar je huisarts. Hij/zij onderzoekt je en is de uitslag ‘een soa’ dan krijg je daarvoor een behandeling. Heb je het vermoeden, dat er een soa in het spel is, dan kun je ook terecht bij de GGD. Als je tot hun doelgroep behoort, kun je bij jouw regionale GGD je ook op soa laten testen. Maar wat dacht je van een soa zelftest of ook wel de soa thuistest?

De soa thuistest

De soa thuistest is een eenvoudige manier om jezelf op een soa te testen. Eenvoudig, omdat je er gemakkelijk (online) en anoniem aan kunt komen, omdat je de soa zelftest in je eigen vertrouwde omgeving kunt uitvoeren en omdat je hem kunt uitvoeren wanneer het jou goed uitkomt. Daarnaast, dat hangt af van welke soa zelftest je gebruikt, heb je de uitslag in enkele minuten. De soa thuistest kun je zien als een stukje zelfbescherming.

Je gevoel zegt …

Je wilt gewoon weten wat er in je eigen lijf omgaat. Ook op het moment dat je geen fysieke klachten hebt. Dat er geen directe reden is om naar een arts te gaan. Maar toch voelt die laatste vrijpartij achteraf niet helemaal goed. Ja, het was fijn, dat dan wel weer. Maar toch, je weet het niet helemaal zeker. En om nu, met alleen een onzeker gevoel naar een arts te gaan, voelt voor jou ook niet prettig. Hoewel, naar een arts (huisarts of GGD) gaan, kan altijd.

Soa zelftest – stukje zelfbescherming

Luister naar je gevoel. Als het knaagt, doe dan wat. Of naar de arts of een soa zelftest. Met de soa zelftest weet je het – wel/geen soa. Niet leuk, wanneer de uitslag positief is (je hebt dan een soa), maar je weet het dan wel. En daarmee bescherm jij jezelf en ook anderen. Immers, je kunt nagaan waarom dan die vrijpartij toch niet zo slim was en leer daarvan. En je kunt maatregelen nemen om van je soa af te komen. Dan infecteer je een ander ook niet meer. Weten en eerlijk zijn naar jezelf en naar anderen duurt het langst.

Soorten soa thuistesten

Er zijn meerdere bedrijven die soa thuistesten online aanbieden. Al die bedrijven hebben hun eigen bestel- en afleverprocedure. Welk bedrijf jou het meest aanspreekt, is veelal een kwestie van gevoel. Maar laat je je nu ook daar weer niet te veel door leiden of misleiden. Want het gaat in eerste instantie om de test zelf. Let daarbij goed op voor welke soa de zelftest geschikt is en ook of hij specifiek voor de man, voor de vrouw, dan wel voor beide bestemd is.

Voor welke soa een zelftest?

Elke Seksueel Overdraagbare Aandoening wordt door een andere ziekteveroorzaker veroorzaakt. Een bacterie of een virus. Neem nu gonorroe, Chlamydia, Syfilis en Herpes. Dit zijn bekende soa’s waarvoor een soa thuistest is ontwikkeld. Elk van deze aandoeningen wordt door een ‘eigen’ bacterie (gonorroe, Chlamydia, Syfilis) of virus (Herpes) veroorzaakt.

Elke bacterie of virus gedraagt en ontwikkelt zich weer anders in ons lichaam. Dat betekent, dat elke soa op een ‘eigen’ manier gedetecteerd moet worden. Met een daarvoor speciaal ontwikkelde soa zelftest.

Niet voor alle soa’s een zelftest

Er is niet voor elke soa een zelftest of soa thuistest. Een zelftest moet je namelijk ook wel zelf kunnen uitvoeren. Bepalend daarbij is waar de bacterie of virus zich in het lichaam nestelt. Want dat bepaalt weer welk lichaamsstof je nodig hebt voor onderzoek op aanwezigheid van een soa bacterie of –virus. Neem bijvoorbeeld het Hiv virus. Dat zit in het bloed. Om aanwezigheid van Hiv aan te tonen heb je dan ook jouw bloed nodig. Bloedprikken doe je niet zelf; dat laat je doen door een arts of medisch verpleegkundige.

Soa zelftest voor mannen en vrouwen

Voor de betreffende bacterie maakt het in principe niet uit wie hij infecteert, een man of een vrouw. Als hij zich maar goed kan nestelen en kan ontwikkelen. En dat is voor de al eerder genoemde soa verwerkers een vochtige omgeving, de slijmvliezen in mond/keel, geslachtsdelen en anus. Omdat bij mannen het sperma en de urine door de zelfde plasbuis gaan, kunnen mannen zich goed en betrouwbaar via urine testen. Vrouwen kunnen dat ook, alleen slijm uit de vagina is betrouwbaarder. En dat kun je zelf afnemen met een wattenstokje.

De soa thuistest

Voor de soa’s gonorroe, Chlamydia, Syfilis en Herpes zijn goede en betrouwbare zelftesten ontwikkeld. Dat een test specifiek voor een soa-type is, wil nog niet zeggen, dat alle, bijvoorbeeld Chlamydia zelftesten, hetzelfde zijn. Testen kunnen onderling nog wel verschillen in uitvoering. Zo zijn er testen die jezelf thuis kunt uitvoeren, maar waarvoor je dan toch het testmateriaal naar een laboratorium moet opsturen. Andere soa zelftesten die je online kunt bestellen, geven daarentegen al binnen een zeer korte tijd de uitslag. Soms wel binnen 10 minuten. Belangrijk: houd je altijd strikt aan de meegeleverde gebruiksaanwijzing.

Voordelen van soa thuistest

Te beginnen met: twijfel je en/of heb je klachten, ga dan naar je huisarts. Dat zeggende, is het toch wel fijn te weten dat er soa thuistesten zijn en welke voordelen ze hebben. Dat

begint bij het gemak van bestellen. Online! Omdat verzending, ontvangst en betaling anoniem gebeurt, is je privacy gewaarborgd. Je hoeft dus niet in de wachtkamer te zitten bij huisarts of GGD. Het uitvoeren van een test is eenvoudig en je kunt het doen wanneer het jou uitkomt. Uitslag heb binnen een paar minuten en met de soa-test combiverpakking test je jezelf op meerdere soa’s tegelijk.

5/5 - (36 stemmen)