Wat is de incubatietijd van herpes genitalis

behandeling
Hoe gaat een chlamydia behandeling in zijn werk?
november 16, 2018
bacterie
Oorzaken van een chlamydia infectie
november 21, 2018

Wat is de incubatietijd van herpes genitalis

Jeuk, branden en blaren in het intieme gebied: genitale herpes (genitale herpes) is een van de meest voorkomende geslachtsziekten. Genitale herpes is een zeer besmettelijke virusinfectie die vooral in het genitale gebied voorkomt. Het is een van de meest voorkomende geslachtsziekten. Symptomen zijn jeuk, branderigheid en blaren. De Herpes simplexvirussen zijn verantwoordelijk voor de Soa. De belangrijkste oorzaak van genitale herpes is het type 2-virus. Het type 1 virus, dat normaal gesproken verantwoordelijk is voor labiale herpes (Herpes labialis), veroorzaakt ook in toenemende mate genitale herpes.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA TestPrijs 

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Vrouwen
√ Vaginale test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 48,75
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
Bestellen >
√ Test op chlamydia en gonorroe
√ Voor Mannen
√ Urine test
√ Uitslag binnen 48 uur
√ Inclusief behandeling!
√ Voor 23:30 uur besteld, morgen bezorgd
√ Discreet verpakt, past in brievenbus
√ Ook mogelijk om af te halen bij locatie naar keuze
€ 44,50
Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Symptomen herpes genitalis

Jeukt het en brandt het in het genitale gebied? Vormen zich daar kleine luchtbelletjes? Deze klachten zijn typisch voor genitale herpes. Na tintelingen en een gevoel van spanning vormen zich kleine luchtbelletjes met een rode binnenkant, die in groepen naast elkaar kunnen liggen. Ze worden verdeeld over de geslachtsdelen zoals de schaamlippen, de vagina en de penis en kunnen zich verspreiden naar de testikels en de anale zone en zich verspreiden naar de dijen. De vlekken zwellen, branden en jeuken.

Er kan sprake zijn van afscheiding (fluor vaginalis) en problemen met urineren. De blaasjes zijn gevuld met een vloeistof die miljoenen virussen bevat en zeer besmettelijk is. Nadat de blaasjes zijn gebarsten, worden ze droog en ontstaan er korsten. Sommige patiënten lijden aan koorts, gezwollen lymfeklieren in de lies en een gevoel van ziekte zoals hoofdpijn en spierpijn. De symptomen verdwijnen na enkele dagen tot uiterlijk vier weken.

Wanneer krijg je de eerste symptomen?

De symptomen kunnen van persoon tot persoon verschillen. Na de eerste infectie duurt het tussen de twee dagen en twee weken voordat de eerste symptomen zich voordoen. Het kan ook zijn dat de symptomen volledig afwezig zijn, omdat veel mensen helemaal niet merken dat ze besmet zijn. Aangezien de herpesvirussen een leven lang in het lichaam blijven, kunnen de herpesbesmettingen zich steeds opnieuw voordoen. Deze hernieuwde periodes van herpes kunnen ook gepaard gaan met symptomen, maar ook zonder. De symptomen nemen meestal af met de leeftijd. Herpes genitalis-uitbraken zijn vaak veel pijnlijker dan gewone koortslip.

Incubatietijd Herpes genitalis

Herpesvirussen dringen de bovenste cellagen (epitheliale cellaag) van het schaamstreek binnen via de kleinste verwondingen en vermenigvuldigen zich daar. De incubatietijd na genitaal contact (d.w.z. de tijd die verstrijkt tussen de infectie met het virus en het optreden van de eerste symptomen) is ongeveer 4 tot 7 dagen. Vanuit de epitheliale cellen komen de herpes simplexvirussen in de uiteinden van de gevoelige huid en de slijmvlieszenuwtakken. Via deze zenuwen worden prikkels zoals temperatuur, aanraking en pijn doorgegeven aan het ruggenmerg en de hersenen. De virussen migreren via deze zenuwvezels naar de gevoelige zenuwknopen. Dit zijn zenuwkernen waarin de inkomende prikkels worden omgeschakeld. De virussen nestelen er en blijven er een leven lang.

Als het immuunsysteem van de geïnfecteerde persoon goed functioneert, slapen de virussen als het ware in de zenuwknopen. Als er echter een zwakheid – ook al is het maar tijdelijk – in de afweer optreedt, worden de sluimerende virussen actief. Ze vermenigvuldigen zich en migreren langs de zenuwvezels terug naar hun uiteinden. In de huidcellen vermenigvuldigen ze zich nog verder, vernietigen ze en verspreiden zich naar naburige cellen. De vernietigde huidcellen uiten zich als een ontstekingsreactie met de bekende huidblaasjes, de genitale herpes.