Kun je een soa oplopen door rimmen?

wat is herpes
Wat is Herpes?
februari 24, 2018
soa in de sauna
Kun je een soa oplopen in de sauna?
februari 28, 2018

Kun je een soa oplopen door rimmen?

Rimming is iemands anus likken. Er zijn geen gegevens om te suggereren dat iemand hiv heeft gekregen door rimmen, hoewel er andere risico’s zijn wanneer je zelfs maar een klein beetje ontlasting in je mond krijgt. Hepatitis A wordt meestal overgedragen door rimmen en gonorroe kan ook op deze manier worden doorgegeven. Er zijn ook een aantal darminfecties die je kunt krijgen van het rimmen. Zelfs een onlangs gewassen anus kan enkele uiterst besmettelijke, microscopische organismen bevatten, maar er is een nog groter risico als iemand zich niet heeft gewassen, of diarree heeft. De risico’s verbonden aan rimmen kunnen worden voorkomen door het gebruik van een beflapje, hoewel niet veel jongens deze gebruiken. Je kunt een vaccinatie tegen hepatitis A en B krijgen.

Meer informatie over dit onderwerp lees je verder op de pagina...

Vergelijk SOA Testen en bestel ze anoniem:

Tip: verzending is 100% discreet: niemand ziet wat er in het pakketje zit. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen, maar ook afhalen bij een DHL ServicePoint in de buurt. Kies bij het afrekenen dan voor "Afhalen" en maak je keuze waar je dit wilt doen.

AanbiederSOA Test

Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
€ 59,24
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Vrouwen: vaginale test
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up point mogelijk
✅ Bestel voor 23.30, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of meer info


Testalize.me
Bestel SOA test anoniem
€ 59,95
✅ Test op Chlamydia en Gonorroe
✅ Voor Mannen: urine test
✅ Uitslag in 48 uur
✅ Inclusief behandeling!
✅ Discreet verpakt, past in brievenbus. Pick-up-point mogelijk
✅ Bestel voor 23.30, test morgen

Bestel SOA test anoniem
of lees meer info

Welke Soa’s kun je oplopen door rimmen?

Seksueel overdraagbare aandoeningen die worden verspreid van huid tot huidcontact, zoals Syfilis, kunnen worden opgelopen door te rimmen, niet vanwege de anus zelf, maar omdat de bacteriën rond genitale gebieden de neiging hebben zich te verplaatsen. Syfilis-bacteriën kan andere huid infecteren waarmee het in contact komt. Er zijn zelfs patiënten die syfilis op de voorhoofd hebben gekregen. Mensen kunnen gonorroe van de keel krijgen, dus dat is nog een infectie die door rimmen kan worden verspreid. Chlamydia van de keel wordt niet oraal verspreid. Dus er is waarschijnlijk geen risico op chlamydia tijdens het rimmen.

Let op wonden en tandvlees

Om het risico op overdracht van soa’s te verminderen, moet je altijd letten op snijwonden of schaafwonden op de tong, de lippen, het tandvlees of het rectum, omdat deze wonden de toegang kunnen zijn tot infecties. Vergeet bovendien niet om van condooms te veranderen voordat je van partner wisselt, en wanneer je een penis of sekspeeltje in een vagina inbrengt na anale seks. Als je condoom loze seks hebt met een partner, maak je de penis tussen deze posities schoon, anders loop je waarschijnlijk een urineweginfectie op.

Dus kortom: Ja, het is mogelijk om soa’s te krijgen door rimmen. Seks door op deze manier is riskant.

5/5 - (15 stemmen)